Vogelwerkgroep Midden Overijssel

Nieuws

Nationale Vogelweek 2017

VW2017 250x250

Ga mee op de mooiste vogelexcursies. Tussen 6 en 14 mei organiseren honderden vrijwilligers excursies in de prachtige natuur die Nederland rijk is.

Wilt u weten wat er is te doen? Kijk op vogelweek.nl voor meer informatie.

Vogels kijken langs de Regge bij Hellendoorn

Dodaars agami 59811 Karel Mauer

In het kader van de Nationale Vogelweek (6 t/m 14 mei 2017) zijn er in heel Nederland gratis vogelexcursies. In de gemeente Hellendoorn organiseert de Vogelwerkgroep Midden Overijssel op zaterdag 6 mei om 08.00 u een wandelexcursie langs de Regge. Tijdens deze leuke excursie maakt u kans op het zien van bijzondere vogels als kneu, grasmus, fazant, dodaars, waterhoen, en met veel geluk ijsvogel, patrijs of grote gele kwikstaart. Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via www.vogelweek.nl.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild. De excursies zijn geschikt voor beginners met veel uitleg en de meeste excursies zijn gratis. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties.

Vogels kijken in Midden Overijssel

In 2011 vierden wij ons tien-jarig jubileum. Ter gelegen van dit jubileum hebben wij de vogelwandelgids "Vogels kijken in Midden Overijssel" uitgegeven.

Het is een prachtig boekje met twaalf wandelingen voorzien van tekeningen/etsen en foto's van eigen leden. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

De gids is verkrijgbaar door het overmaken van € 13,95 op bankrekening NL62 ABNA 0591 1607 06 t.n.v. Vogelwerkgroep Midden Overijssel o.v.v. jubileumboekje.

VMO coverkopie
klik hier om de folder te bekijken

 

 

Roofvogels en Uilen zijn niet voor de show

Vogels horen vrij te zijn!

Roofvogels en uilen niet voor de show

Als Vogelwerkgroep Midden Overijssel ondersteunen wij het initiatief van Vogelbescherming Nederland tegen roofvogel- en uilenshows.

Lees voor meer informatie de flyer die u hier kunt downloaden. Als u wilt mag u deze flyer ook verder verspreiden.